Skip Navigation Links > Møtereferat > 2016-06-10

Sommermøte på Tingvold 10. juni 2016

Sommermøtet i vinklubben Ølvin ble holdt på Tingvold, Steinkjer, den 10. juni 2016. Møtet ble arrangert i «Fengslet», et kjellerrom med tykke murer og gitter for vindu, og rommet har faktisk vært brukt til det formål navnet antyder, men har og hatt diverse andre funksjoner i Tingvolds lange historie, som f.eks. legekontor. Dette rommet er nå oppusset med tunge, rustikke benker og bord, og Tingvold planlegger å tilby til sine gjester, og byens befolkning, «Bierstubeaftener», med tyskinspirert mat og drikke.

Ølvins sommermøte var i tråd med det konseptet. Det ble servert svineknoke, lammeknoke, svinenakke, pølser, salater, diverse potetvarianter, brød, men ikke øl.

Tilstede var 22 medlemmer, et ikke overveldende antall, men vi vet jo at sommermøtet pleier å ha noe mindre deltakelse enn de andre møtene, og mange av de ivrigste ølvinistene var bortreist på denne tiden.

Oppdraget til festkomíteen var å finne viner som gikk til slik tøff mat, fra hvor som helst i verden, og med god hjelp fra mesterkokk Stiansen, på nettet, endte vi opp med følgende valg: Rødviner fra Spania, Italia og Argentina, alle forholdsvis tunge, med hovedinnslag av druen Tempranillo, og så en frisk, alkoholsvak dessertvin fra Italia.

Viner

Navn Pris
Marques de Murrieta kr 189,90
Felsina Berardenga Chianti kr 163,90
Alamos Malbec kr 124,90
Falchetto Brachet kr 149,90

Vertskap

Siv Lilleby og Norvald Macedo
Thora og Odd Jørgen Rye